ATELJEE

Ateljee Sari Lindell on perustettu vuonna1992 ja on toiminut vuodesta 2008 kivijalkaliikkeenä Albertinkadulla Helsingissä.

Ammattitaito ja materiaalituntemus ovat kasvaneet vaativien ja innostavien projektien myötä lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Ompelimossa on valmistunut niin Suomen Kansallisoopperan- ja baletin pukusuunnittelijoiden pukuluonnosten pohjalta syntyneitä näyttämöasuja, kuin yksityisten asiakkaiden tai vaatesuunnittelijoiden visioista syntyneitä luomuksia. Juhlakausien välissä valmistuvat myös arkisemmat käyttövaatteet.

Ompelija sulkee kirjaillun morsiuspuvun selkämystä.

ARVOT

Teetetty vaate on lähituotantoa parhaimmillaan. Kun jokainen asu tehdään tarpeeseen, ei turhaa tavaraa ja kausittaista ylijäämää kerry varastoon. Teetetty vaate myös kestää aikaa, ja morsiuspuvunkin elinkaari voi olla juhlapäivää pitempi. Voit lukea morsiuspuvun jatkokäytöstä täältä.

 

Pukeutuminen on parhaimmillaan väylä luovaan itseilmaisuun ja oman pukeutumisideologian toteuttamiseen. Vaatteen teettäminen mahdollistaa riippumattomuuden valmisvaatetuotanon nopeista sykleistä ja kertakäyttömuodista.

 
 

LAADUKKAAT MATERIAALIT

Materiaalit voidaan valita asiakkaan toiveiden ja budjetin mukaan. Kankaista arvokkaimpia ovat luonnonkuidut, kuten silkki, villa, pellava, puuvilla ja niiden sekoitteet, sekä erilaiset pitsit ja kirjaillut kankaat. Luonnonkuitujen etuna on hengittävyys ja käyttömukavuus. Silkki on juhlapukumateriaalina kauneudessaan ja liikkuvuudessaan vertaansa vailla. 

Muuntokuidut, kuten cupro, viskoosi ja tencel ovat luonnonkuitujen tapaan hengittäviä ja miellyttäviä iholle. Hyvälaatuisten, luonnonkuituja edullisempien synteettisten materiaalien, kuten polyesterin ja polyamidin käyttäminen on myös mahdollista.

Kuluttaja voi olla ymmällään kuitujen viidakossa. Arvojensa mukaisia vaihtoehtoja etsiessä kannattaakin luottaa ammattitaitoiseen suunnittelijaan tai ompelijaan.