top of page

MORSIUSPUVUN JATKOKÄYTTÖ

PUVUN KIERRÄTYS JA JATKOKÄYTTÖ

Kun puvun teettää, siihen syntyy vahva tunneside ja siksi siitä voi olla vaikeampi luopua kuin valmispuvusta. Ateljee Sari Lindellin pukuun saatat silti törmätä etsiessäsi käytettyä hääpukua. Huolella valmistettu ateljeepuku kestää hyvin aikaa, jos et malta heti luopua puvustasi.

KERTAKÄYTTÖPUKU - VAI MONTA KÄYTTÖKERTAA?

Morsiuspukuakin suunniteltaessa voi olla hyvä miettiä sen jatkokäyttöä. Voisiko väri olla jokin muu kuin valkoinen, tai voisiko siinä olla jokin elementti, jota vaihtamalla puvun ilme muuttuisi? Voisiko malli olla sellainen, että puvun voisi myöhemmin vaikkapa lyhentää tai voisivatko ylä- ja alaosa olla keskenään eri värisiä? Jos puku on kaksiosainen, puoliskoille voi löytyä helpommin uusia käyttötarkoituksia kuin yksiosaiselle mekolle. 

PUVUN VÄRJÄÄMINEN

Valkoisen puvun värjääminen ei ole suositeltavaa. Kaikki kuidut ja esimerkiksi muovinen vetoketju eivät värjäydy. Lanka saattaa värjäytyä eri tavalla kuin kangas. Kemiallista pesua vaativa luonnonkuituinen kangas voi kutistua värjätessä, ja jos puvussa on huomaamaton tahra, se voi yllättäen näkyä värjätyssä puvussa.

Kolme erilaista morsiuspukua roikkuvat vaateripustimista.
bottom of page