top of page

UNIIKIN ATELJEEPUVUN
TEETTÄMINEN

1.

Varaa aika suunnittelutapaamiseen, jossa kerrot toiveistasi ja saat karkean hinta-arvion.  

2.

Jos päätät tilata puvun, otan sinusta mitat ja valitsemme kankaat.

3.

Saat sopimamme ajan kuluessa mahdollisimman tarkan hinta-arvion puvustasi menekkilaskelmineen ja luonnoksineen. Voit tilata kankaat ateljeen kautta tai hankkia ne itse. Halutessasi lähden mukaasi kangaskauppaan.

4.

Sovitan sinulle mittojesi mukaan valmistetun lakanaversion, johon tehdään tarpeelliset sovitusmuutokset. Puvun linjat ja leikkaukset hahmotellaan vartalollesi sopiviksi.

5.

Lakanasovituksen lisäksi sovituksia tarvitaan vielä kahdesta kolmeen.

6.

Saat pukusi mukaan joko heti sen valmistuttua tai voit jättää sen säilytykseen häihin asti.

HALUATKO ITSE SUUNNITELLA  PUKUSI?

Ammattiompelijana autan sinua detaljeissa ja suunnitelma puvusta syntyy vuorovaikutteisesti. Jos haluat ainutlaatuisen morsiuspuvun, inspiraatiota etsiessäsi älä lankea ensimmäisiin pinterest-kuviin, vaan sukella syvemmälle. Unohda hääsivustot ja etsi ideoita esimerkiksi historiasta, saduista, elokuvista ja huippusuunnittelijoiden näytöksistä. Inspiroidu vaikkapa vintagepuvuista tai ikonisista hääpuvuista.

Kaikki on mahdollista, kun teetät pukusi!

OTA YHTEYTTÄ HYVISSÄ AJOIN

Morsiuspuvun suunnittelu on hyvä aloittaa viimeistään muutama kuukausi ennen häitä. Vaikka morsiuspuvun valmistamiseen kuluu keskimäärin vajaat neljäkymmentä työtuntia, kangashankinnat on syytä tehdä hyvissä ajoin. Jos kuitenkin toteat vain pari viikkoa ennen häitä, ettei unelmien pukua löydykään valmiina, ota rohkeasti yhteyttä. Tilaa saattaa vielä hyvinkin löytyä. 

Kauttaaltaan kirjailtu koristeellinen morsiuspuku, jossa on vaaleanpunaista ja vaaleaa violettia.

MITÄ TEETETTY MORSIUSPUKU / ILTAPUKU MAKSAA?

Morsiuspuvun hinta muodostuu suunnittelutyöhön ja valmistukseen käytetystä ajasta ja materiaalikustannuksista. Morsiuspuvun valmistuksen hinta on yleensä alkaen 1800 euroa. Puvun kerrokset, työtavat ja käsityön määrä vaikuttavat lopulliseen hintaan. 

Kankaiden hintaskaala on laaja. Pukusilkkien metrihinnat vaihtelevat yleensä viidenkymmenen ja sadanviidenkymmenen euron välillä. Tekokuitukankaita on saatavilla parista kymmenestä eurosta ylöspäin. Pitsejä löytyy kymmenen euron laaduista aina useamman sadan euron käsinkirjailtuihin ihanuuksiin. Materiaalit voidaan valita järkevästi toivomasi budjetin mukaan. Kangasmenekit lasketaan tapauskohtaisesti. Puvun malli ja kankaan leveys vaikuttavat menekkiin. Reilulla viidelläsadalla eurolla saa jo pukuun silkit ja yläosaan laadukkaan pitsin. Voit lukea lisää materiaaleista täältä.

 

Jos puvun teettäminen kiinnostaa, tervetuloa juttelemaan toiveistasi ompelimoon Albertinkadulle. Keskustelun pohjalta voidaan laatia hinta-arvio puvustasi sekä kangasmenekkien, että valmistuksen osalta. Tapaaminen ei sido sinua mitenkään. Myös kaasot sekä morsianten ja sulhasten äidit ovat lämpimästi tervetulleita keskustelemaan juhla-asuistaan.

bottom of page